Wednesday, 19 December 2012

don't spoil my mood !

assalamualaikum ^^
korang tengah buat ape ni ?
stalker aku lagi ^^

okeh ^^
sebelom aku cuti midSem ni..
teringin nak dedicate wishlist kat orang2 yang aku sayang..
or ...
orang yang pernah aku sayang . owppSSs!
haha. ^^

first !

to my dearest uMi .., ^^
u are greatest mum that i have ! sayang umi sgt2 ! orang kate bentuk muka kita sama ^^
memang la anak umi~
to say sory sebab banyak buat perangai mase sekolah2 dulu.
buat malu umi je =='
tapi sekarang na dah baik.. ^^
kalo nak buat ape2 mesti pikir umi dulu !
(angkat kening double-jerk)
paling nak mintak maaf . pasal kes fly pergi lata belatan dulu.
rasa nak sorok muka dalam jamban pun ada mase tu .
kesian tengok umi yang kena datang jumpa cikgu kaunseling.
apa la na ni kan umi...
tapi paling special memang tak boleh lupa .
cubitan mula2 masuk kereta tu .
ditambah pulak hadiah gantung asrama 2minggu .
malu... heee ^^



to my handsome abah ..^^
na pun sayang abah. walaupun abah marah na ke .. na tetap sayang abah .
sebab abah tu motivator na
setiap ape yang abah buat ke na .. na tahu abah nak didik na
pasal kantoi kapel dulu.. na rasa malu sangat . --"
sanggup ketepikan my handsome abah ni semata2 suka kat dia tuttt... 
betul kata abah .
cinta tu tak ke mana ... ^^
pasni. na janji lelaki yang na suka nanti . abah pilih dulu.
^^
kalau abah tak nak .. reject !
fuhh.. hahaha ^^
*alamat tak kawin la aku... * 
hahaha ^^
tapi janji kalau calon tu orang johor..,terima la... hahaha
lama dah ngidam nak tinggal kat johor lagi . kih3.



to my naughty sibling !
memang menyampah time korang degil tahap cipan ~~grrrr..
tapi ada satu saat tu . sayang sangat nak tinggal korang .
nanti sape nak teman kak tengok tV malam2 .. ?
sape nak habiskan kek kak yang tak jadi..?
sape nak tolong kemas rumah ? 
then sape nak buat kan air milo panas time2 kak demam or sakit ape ke...
 korang semua kan bibik2 kak
^^
mangsa buli seterusnya... nUha ! hahaha




to my BFF yang mulut murai ,,
ahhh.... serasa macam tak kena je takde mg !
tapi dulu pun . menyampah sangat gaduh ngan mg !
dah la kalo salah tak pandai nak mintak maaf .
payah ke say "sori" ?
tarik tudung aku lagi ada la..
hurm. nak lagi rase kalo tak nyenyak tido dalam dorm aku .
pergi je bilik mg and tido sebelah mg !
mg tak nak kena ponteng kelas arab kat hospital sekali lagi dengan aku .?
macam senget je nak patah balik masa =="
kirah ! thanz sebab jadi sahabat aku..earphone aku..^^



to my oldClassMate 5ruySd..,
sayang korang sampai mati la ! tak pernah jumpa classmate yang memang gempak macam korang ! sempoi habis..
buat jahat dengan korang memang aku paling suka !
espicially.. miming ~ aku tak boleh lupa mg tiru stail orang !
firah ~ sunyi kan takde aku kat tepi mg ? hahaha
and geng 5 rusyd . walaupun mase form 4 tak rapat .
tapi aku tak sangka ukhwah kita masa form5 sampai macam ni ^^
sayang sangat2.. !







to my new friend ..
hari2 kat UM ni rasa lega bila ada korang !
makan minum sentiasa terjaga ^^
setiap minit rasa berharga ^^
mesti nanti keluar asasi rindu saat ni .
nanti biasiswa keluar . kita round bandar ye !
hahaha ^^








to my newest classMates ...,
maaf kan diri ini tak sempurna nak jadi dai'e macam korang .
sebab aku pun tak tahu ape itu dai'e secara am nye..
masa mula2 dulu. kena bagi tazkirah.
terdetik detik la kat kepala aku ni...
layak ke aku ni nak nasihat orang ?
dan tazkirah pertama pasal  teka2 imam al-ghazali..
ternyata korang pun dah lama tahu ..
sedangkan malam sebelum aku tazkirah tu baru aku tahu ..
malu dehhh...
korang pulak gelak2 macam aku buat drama sarkas kat depan tu..
haha^^
tapi takpe.. pengalaman ~





to my ex ..
masih tak dilupa yee ! i declare u as S. 
 thanz sebab dulu banyak support ain . dan pernah menjadi orang yang ada di sisi ain.
ain tahu banyak kelemahan yang tak mampu ain elak sampai buat S rasa penat dengan ain.
tapi nak buat macam mana.. kalau tak disebabkan perangai ain, mesti we still together^^
tapi memang dah tertulis S bukan untuk ain. 
lambat-laun pisah jugak ..hehe.
mula2 dulu memang tak boleh nak cakap la sedih tu camne..
mane tak nye.. orang yang selalu dengan kita ...tiba2 nak tinggal kita . ==;
tapi masa dah merubah semua tu..
ain dah tak rasa nak marah or sedih lagi pasal hal kita dulu ^^
sebab ain dah lama maafkan S and nak mulakan hidup sekali lagi ^^
ngeh3..




to my PapiToo 1...
sebernarnya ada minat kat someone ni.. biase la bila dah single ni ..
muda pulak tuss... haha^^
tapi dia ni jenis yang baik la. bertanggungjawab. agak la. 
so. mesti ada yang minat dia dalam diam kotttttt....
haha ^^ dia ni killer smile !
++ pengsan....
tapi aku cuba la tak pikir sangat . nanti melekat.. parah !
kalau ada peluang tengok dia ni.. memang aku tunduk sampai tanah laa...
tak nak lagi !! serik ^^




to mY PapiToo 2 ..
dia ni baik sangat . kenal masa form 5 lagi.
hensem ... hehe^^
aku panggil dia DOc ~~
sekarang ni belajar kat ........ 
haha^^
1st jumpa dia ni.. hati ni teringin nak kawan .
betul ! entah kenapa rasa macam rugi je tak kawan.. :))
mula2 dia tak layan..sebab kitorang lain sekolah..
tapi lepas tu...dah terus jadi kawan .
haha .. in shaa Allah..
kawan sampai mati :D


for the last...

to my spouse ^^
rindunye kedatangan tuan hamba..
adakah dekat atau jauh ??
haha^^ tapi jangan datang lagi buat masa ni..
saya belum bersiap lagi..
belum siap menjadi qurratul ain tuan hamba..
cehh.... ayat klasik ..~~
in shaa Allah... sedang berusaha ke arah tu .
walau pun tuan hamba tak dapat dijejaki lagi..
tapi saya yakin , 
kita akan berjumpa di saat kedua2 nya dah bersedia .
bersedia memikul satu amanah yang sama ^^
saya harap tuan hamba menjaga diri tuan hamba untuk saya :))))
in shaa Allah saya akan setia menanti tuan hamba.
peace ^^


oke.. 
entry kali ni sampai sini saje ^^
hehe


tata^^  ^^
assalamualaikum !


3 comments:

  1. asalamualaikum,maaf kacau post ain..jangan pernah rse diri itu kurg sebagai daie' kawan2 enti sentiasa ad untuk menyokong..maaf ana x pernah niat nak gelakkan enti..bnyak yg ana belajar dari enti.apepown bitawfq wannjah dlm hidop,,
    ~sirru ala'barakatillah~

    ReplyDelete